Top 7 Printuri, Сare Vor Fi Mereu în Trend

Pentru a crea un interior, care va rămîne actual chiar și după mulți ani, e necesar de un gust bun, simțul de proporții și printuri corecte, trecute prin timp.

Ce nu ar dicta trendurile în vogă, aceste ornamente și modele vor arăta mereu stilat și modern. Utilizați-le în calitate de printuri pentru tapet, tapițeria mobilei și accesorii, și fiți siguri – interiorul dvs. va ramîne in vogă mulți ani.

Print „Dungi”

Printurile cu dungi orizontale sau verticale sunt potrivite atît într-o  ambianță modernă, cît și în una clasică, și se potrivesc cu orice: de la motive florale pîna la elemente geometrice.

 Sfat: o canapea tapițată cu textil în dungi, deja arată bine în sine, fără complementări adiționale. Iar pentru a crea un ansamblu expresiv în dungi din mai multe elemente interioare, alegeți pentru fiecare obiect dungi cu o lățime și frecvență diferită. 

 Print „Carouri”

Există aproximativ 20 de tipuri de carouri. Desigur, în decorarea apartamentelor și caselor nu se utilizează toate. De exemplu, carourile rezervate englezești sunt totuși un ornament mai potrivit pentru haine decît pentru interior. Iar cuverturile și pernuțele în carouri tradiționale scoțiene au devenit demult simbolul unei case confortabile pline de căldură.

Sfat: Carourile „Burberry” se vor potrivi perfect într-un cabinet personal, pe când carourile laconice „Vichy” vor deveni o soluție ideală pentru o bucătărie în stil country sau provence.

Print „Houndstooth”

Ornamentul frînt alb-negru de origine scoțiană în anii ’20 a fost canonizat de renumita Coco Chanel. Printul „Houndstooth” se consideră o varietate a printului „Carouri”, dar în majoritatea cazurilor este distribuit într-o categorie aparte, a ornamentelor mai sofisticate și elegante.

Sfat: Printul „Houndstooth” de obicei se utilizează în interioare clasice și de regulă ornamentul este mărunt sau de mărimi medii. Pentru a introduce acest ornament într-o ambianță modernă, alegeți un print de mărimi mari, iar culorilor alb-negru preferați culori mai liniștite, în loc de negru – gri deschis sau albastru.

Print „Chevron”

Astăzi în trend este printul „Missoni”, unul plin de culori și „Chevron” – un ornament din zig-zaguri complementat cu culori. Însă, nu contează în ce culori vor fi zig-zagurile, printurile cu acest ornament vor fi întotdeauna în vogă, îndeosebi în interioarele moderne.

Sfat: chiar și în tonurile cele mai pastelate, zig-zagul e activ si dinamic, de aceea e necesar să fie introdus în interior cu atenție. Tapetul cu zig-zag se recomandă de lipit doar pe un perete și poate fi complementat de exemplu cu pernuțe decorative în același print.

Print „Trellis”

Ornamentul format din linii ondulate si unghiulare împletite complex a fost inventat de designerul american Kelly Wearstler. O alta denumire a acestui print este „Imperial Trellis”. Acest print este relativ tînar, însă s-a fixat ferm printre rîndurile de ornamente clasice, precum și este un „must have” în interioarele cu stil clasic american.

Sfat: nu mixați mobila și obiecte al interiorului ornamentate în”Trellis” cu alte ornamente – acest print este deja autosuficient. Excepție pot deveni niște dungi simple: nu vor afecta cu siguranță interiorul.

Print „Damask”

Acest print s-a născut în orașul medieval sirian Damasc. Ceva timp în urmă, acest ornament simetric, format din linii ondulate și elemente vegetale se utiliza doar în interioare clasice. Azi, „Damask”-ul este interpretat mai vast și poate arăta foarte cochet în interioarele moderne.

Sfat: pentru ca „Damask”-ul să arate mai accentuat într-un interior, încercați să lucrați cu proporțiile acestui print și să le combinați – un „Damask” marunt pe torșer cu unul la fel, dar mare, pe tapet.

Print „Toile de Jouy”

În sec. XVIII, în satul francez Jouy-en-Josas, au început să confecționeze stofe unicolore cu imagini scenice din viața păstorilor și păstorițe pe un fundal alb sau crem. Aceste stofe, prin urmare au fost numite „Toile de Jouy” – stofă din Jouy.

În decorarea interiorului, „Toile de Jouy” – este un stil independent, însă acest ornament se utilizează des în stilul provence, country și în decorarea casuțelor de vacanță.

Sfat: combinați acest print cu carourile „Vichy” sau dungi în aceleași tonuri – și interiorul se va umple cu un farmec francez.

Daca sunteți în căutarea unuia din aceste printuri, le găsiți în ShowRoom-ul CASA DECORI. Și dacă nu sunteți siguri cum să combinați ornamentele, astfel ca să se încadreze perfect în interiorul dvs., veniți în ShowRoom-ul nostru și designerii CASA DECORI vă vor ajuta cu cea mai mare plăcere! Vă așteptăm cu drag!!!

Articole relevante

img

Tencuiala decorativă în baie: caracteristicile alegerii, tehnologia tencuielii și unde o poți găsi

img

Cele mai moderne tapete din Chișinău: peste 200 modele!

img

Perdele și draperii: 5 greșeli care le fac toți, dar pot fi ușor de evitat

img

Amenajarea casei. 5 sfaturi să ai o locuință de vis