Alegem tapetele pentru diferite camere: iată criteriile cele mai importante!

tapet-living-salon-affresco

Ce observăm în primul rând atunci când intrăm în casă? Desigur pereții. Privirea noastră alunecă întotdeauna peste ei, iar modalitatea în care sunt decorați își pune amprenta chiar și asupra stării noastre de spirit. Noi știm că din miile de modele de tapet care le poți găsi prin magazine este destul de dificil să te oprești la modelul potrivit pentru: tapetul din living, tapetele din dormitor, sufragerie sau coridor.

Și pentru a te ajuta să alegi cele mai bune exemple venim cu răspunsuri și sfaturi la cele mai des întrebări ce țin de această dilemă: de ce anume acestea sau la ce să atrag atenția când aleg tapetele pentru o cameră anume.

tapetele-pentru-sufragerie

Cum alegi corect tapetele pentru sufragerie?

Ai observat că în ultima perioadă poți găsi materie primă care are capacitatea de imita orice îți dorești: efect mat, flori, pietre? Însă nu te lăsa ademenit de frumusețe doar, deoarece atunci când vrei să alegi tapetul pentru salon, unde primordial ar fi să creezi o atmosferă relaxantă pentru membrii familiei dar și invitați, de dorit ar fi să optezi pentru modelele minimaliste.

tapete-sufragerie-affresco

Iar doritorilor de a crea în casă un loc deosebit, îi îndemnăm să atragă atenția la modelele de tapete propuse de cei de la Affresco, care uimesc prin imitații atât de reale.

Picturile realizate de ei prin intermediul tapetelor, oferă încăperii iluzia unui spațiu suplimentar. Și dacă optezi pentru această variantă te sfătuim să alegi puțin mobilier, pentru a evita supraîncărcarea spațiului.

Cunoașteți producătorii cu care lucrăm la CasaDecori și de ce la noi vei găsi cea mai variată gamă de tapete moderne din Chișinău.

tapete-dormitor-chisinau

Ce tapet să alegi pentru dormitor

Necătând la faptul că în dormitor petrecem cea mai mare parte a timpului  cu ochii închiși, alegerea acoperirilor de perete ar trebui luată în mod responsabil.

Deoarece este foarte important pentru o stare relaxantă ca timpul înainte de culcare și primele minute de trezire să fie cât mai plăcute. Unora le plac culorile și modelele calde, alții se simt bine înconjurați de pereți monocromatici netezi în tonuri reci.

Ce material să alegi pentru dormitor?

Produsele ecologice, respirabile, confecționate din hârtie, țesături nețesute sau acoperiri cu un strat decorativ de fibre naturale de iută, rădăcină, sisal, ratan –  sunt potrivite aici.

tapete-camera-copiilor

După ce criterii te conduci când alegi tapetul pentru camera copiilor?

În mod tradițional, majoritatea materialelor pentru copii sunt realizate din hârtie.  Copilul crește, interesele sale se schimbă, iar designul camerei ar trebui să se schimbe și odată cu el.

Noi însă vă recomandăm să alegi tapet mai tehnologic, din material nețesut și cu o acoperire subțire pe bază de hârtie acoperită cu vinil. Acest finisaj este mai practic și mai durabil decât hârtia.

Ce model de tapet alegem pentru living

Pentru cei care consideră că în living este de dorit să mergem pe varianta tapetelor de culoare deschisă, amintim că nu este o regulă bătută în cuie, important ca voi să vă simțiți comod. Totuși, te sfătuim să mergi pe varinta de tapet din vinil care te vor ajuta la decorarea elegantă a zonei de intrare.

Pânzele cu un strat protector și decorativ superior de vinil pe bază de hârtie sau țesătură nețesută vor dura cel puțin 10 ani, în plus, pot fi spălate.

tapet-living-sufragerie-chisinau

Te-ai convis că dacă alegi un magazin cu varietate enormă de modele este chiar destul de simplu să te oprești la cea mai optimă variantă după categoria de preț, design și desigur calitate?

Și apropo, nu uita să-ți notezi adresele unde ne poți găsi!

Râșcani: Str. Nadejda Russo 17, CC „DecorPark” / telefon: 078101019

Botanica: bd. Dacia 27, et. 2, CC “Marița” / telefon: 078101018

Articole relevante

img

7 sfaturi cum să alegi salonul de draperii căreia îi veți încredința interiorul!

img

Tencuiala decorativă în baie: caracteristicile alegerii, tehnologia tencuielii și unde o poți găsi

img

Cele mai moderne tapete din Chișinău: peste 200 modele!

img

Perdele și draperii: 5 greșeli care le fac toți, dar pot fi ușor de evitat