Tencuiala decorativă în baie: caracteristicile alegerii, tehnologia tencuielii și unde o poți găsi

vopsea decorativa baie

În ultima perioadă tot mai mulți specialiști din domeniul construcției recomandă proprietarilor să opteze pentru tencuiala decorativă creată special pentru baie.  Această opțiune este soluția perfectă pentru crearea unui design original și specific, dar fără a ignora faptul că în camerele de baie umiditatea este la un nivel mai înalt, iar produsele care le folosim ar trebuie să fie de calitate superioară.

În articol ne vom strădui să te ajutăm cu informație cât mai structurată pentru ca tu să afli ce materiale ar trebui să alegi pentru a menține durata de viață a pereților din camera de baie o perioadă cât mai mare de timp!

tencuiala decorativa baie

De ce ar trebui să alegem tencuiala decorativă în baie?

  • Acest tip de finisaj are în compoziție impurități speciale care o ajută să reziste la contactul direct cu apa;
  • Amestecul nu se estompează, nu își pierde aspectul inițial;
  • Datorită permeabilității sale mari, reglează microclimatul din baie – nu vor exista geamuri de ceață și pereți umezi;
  • Este ușor de îngrijit, poate fi curățată cu soluții speciale;
  • Are o durată lungă de viață;
  • Poți găsi o gamă largă de culori, ceea ce îți va permite să creezii interioare interesante, unice.

Secretele folosirii tencuielii în baie

Pentru ca tencuiala să îți servească mult timp, trebuie să prelucrezi cu atenție suprafața pe care va fi aplicată.

Folosește tencuiala igienizantă pentru a uita de umiditate

Tencuiala de igienizare este un amestec pentru tratarea pereților care sunt expuși direct la umiditate. Acesta este un material dur, care reprezintă baza pentru aplicarea stratului decorativ principal. Materialul nu crăpa, absoarbe perfect umiditatea și creează un strat rezistent la impermeabilizare.

vopsea-decorativa-baie

Tipurile de tencuială decorativă recomandate de specialiștii Casa Decori!

Pentru baie nu se recomandă de folosit toate tipurile de tencuială, deoarece umiditatea permanentă poate afecta negativ această acoperire de perete. Trebuie să le alegi pe cele care sunt capabile să reziste la umiditate ridicată:

Ipsosul texturat – are caracteristici tehnice excelente, care permite utilizarea acestuia în încăperi cu condiții nefavorabile de operare. Acoperirea poate fi spălată cu substanțe chimice de uz casnic sau curățată în mod regulat cu o cârpă umedă. Materialul este, de asemenea, rezistent la influențe mecanice și nu se teme de contactul cu apa.

Gips-ul – este potrivit pentru camere cu umiditate ridicată și este foarte ușor de aplicat. Tencuiala de ghips este un material ecologic. Amestecul este utilizat pentru lucrări de finisare interioară, pentru pregătirea și nivelarea suprafeței înainte de finisare. Compoziția poate fi aplicată pe pereți într-un strat gros, ceea ce face posibilă ascunderea aproape oricăror defecte ale substratului.

Amestecul de gips se caracterizează printr-o bună aderență datorită aditivilor speciali utilizați în producerea soluției.

Tencuiala venețiană – oferă pereților un aspect neted, cu o strălucire frumoasă și arată spectaculos. Poate imita structura de piatră sau marmură.

Tencuiala venețiană nu se teme de umiditate și schimbări de temperatură, și are o rezistență ridicată.

Tencuielile pe bază de ciment depășesc amestecul de ghips după caracteristicile tehnice. Această acoperire este puternică și durabilă. Materialul este rezistent la umiditate și schimbări de temperatură.

tencuiala decorativa

Pe tencuiala decorativă, cu ajutorul materialelor auxiliare, puteți obține următoarele tipuri de relief:

  • inegală, uniformă – o astfel de suprafață poate fi obținută prin utilizarea unui burete moale. Cu ajutorul acestor obiecte, trebuie să tratați întreaga suprafață, atingându-o ușor.
  • brăzdat – relieful este creat prin apăsarea spatulei pe materia primă. Acest lucru creează efectul de piatră sau zidărie.
  • venețianul – se obține prin amestecarea diferitelor nuanțe de amestecuri speciale.

De unde să cumperi tencuială decorativă pentru baie în Chișinău?

vopsea-decorativa-baie

În studiourile noastre, poți vedea personal mostre de materiale, precum și îți oferim o consultație gratuită cu specialiștii noștri. Suntem întotdeauna gata să îți sugerăm caracteristicile aplicării amestecului sau să te ajutăm cu această sarcină.

Programează-te la o consulație GRATUITĂ la 078101018 sau 078101019.

Articole relevante

img

Alegem tapetele pentru diferite camere: iată criteriile cele mai importante!

img

7 sfaturi cum să alegi salonul de draperii căreia îi veți încredința interiorul!

img

Cele mai moderne tapete din Chișinău: peste 200 modele!

img

Perdele și draperii: 5 greșeli care le fac toți, dar pot fi ușor de evitat