Amenajarea interiorului: totul despre materialele textile

materiale textile

Draperiile, cuverturile, pernuțele și multe alte detalii din casa ta sunt realizate din materiale textile. Și acest lucru ne-a motivat să aducem în showroom, cele mai cunoscute și căutate, dar cel mai important calitative, materiale textile. Deoarece știm cât este de important pentru fiecare starea cea de integritate care ți-o oferă combinația corectă.

Înainte de a vă prezenta câteva din lucrările echipei Casa Decori în materie de combinare corectă a textilelor, voi încerca în articolul de mai jos să analizez mai bine fiecare categorie în parte.

Țesăturile naturale: categoriile lor

Ai știut, calitatea țesăturilor dintr-un grup natural depinde de subspeciile lor: bumbac, in, lână sau mătase?
De exemplu bumbacul determină numeroasele tipuri de țesături care sunt produse pe baza lui.

Ele pot fi împărțite în funcție de anotimpuri:

  • Varianta de vară este un văl, cambric și mat. Ele se disting prin ușurința, subtilitatea și blândețea lor.
  • Varianta demi-sezon- poplin, tartan, catifea. Principalele proprietăți sunt durabilitatea și rezistența la uzură.

stofe naturale

Țesăturile moderne din lână sunt frumoase și variate. Acestea includ pâsla, mohair. Pentru producția lor se folosește lână de animale diferite. Produsele nu se încrețesc, păstrează căldura bine, este greu să se murdărească.

Materialul de lână este folosit atât în viața de zi cu zi, cât și în producția pe scară largă: pungile, ambalajele, lenjeria de pat, îmbrăcămintea sau elementele de bucătărie.

Deasemenea, trebuie să menționăm și mătasea. Ea are un aspect foarte atractiv – strălucește, este moale și plăcută la atingere. Doar că această țesăură este foarte scumpă.

Aș vrea să menționez că în showroom Casa Decori stofele naturale sunt aduse de la cei mai buni producători din Europa, și vă puteți alege cu încredere stofa dorită, deoarece avem peste 2000 de modele.

Stofa sintetică

Produsă din polimeri de petrol, cărbune și gaz natural aceasta se distinge prin ieftinitatea și rezistența ridicată. Sinteticele includ lycra, acrilul, poliesterul, mătasea sintetică și alte grupuri.

Este o țesătură moale, cu proprietăți durabile, iar în componenta ei este adăugată fibra naturală pentru a-i crește proprietățile de întindere și rezistență.

Din câte am observat la noi în țară această țesătură este folosită pentru draperii sau cuverturi, mai puțin însă pentru lenjeria de pat, deoarece poate produce alergii. Însă dacă ar fi să vă dau un sfat despre cum să lucrați cu ea, atunci cel mai bun ar fi: trebuie să atingeți această stofă, să o priviți atent. Nu vă grăbiți când o alegi.

Stofe-sintetice

Materiale nețesute

Materialele textile nețesute se obțin din fibre textile, sisteme de fibre sau materiale de carcasă (țesături, tricotaje, peliculă), fixate prin consolidare mecanică sau chimică. Materialele textile se utilizează la confecționarea unei game largi de produse:

  • textile nețesute pentru îmbrăcăminte (înlocuitori de blană, întărituri, articole pentru plajă etc);
  • textile nețesute pentru încălțăminte (întărituri etc.);
  • textile nețesute pentru articole de uz casnic și decorative (stofe mobilă, lavete, prosoape, huse, tapete etc.);
  • textile nețesute pentru articole tehnice (filtre, materiale fono- și termoizolante, articole sanitare etc).

Creșterea producției de textile nețesute este determinată de utilizarea materiei prime mai ieftine și mai puțin deficitare, precum și de procesul tehnologic mai puțin complex, dar mai productiv, în comparație cu tehnologiile clasice de țesere și tricotare.

Stofe-netesute

Scopul acestui articol a fost de a vă convinge să folosiți stofă de calitate, de la producători cu renume care oferă garanție la produse. Să nu credeți că ne lăudăm în zadar, din pozele din articol la sigur v-ați convins și singuri de faptul că noi lucrăm cu grijă, sfătuim atent și ajutăm fiecare client care își dorește o atmosferă plăcută în casă.

Echipa noastră de specialiști sunt la dispoziția voastră de luni până vineri, în showroom CasaDecori, unde din cele 2000 de modele de stofe, sunt sigur că veți găsi exact ceea ce vă trebuie.

Draperii-si-pernute

Articole relevante

img

Alegem tapetele pentru diferite camere: iată criteriile cele mai importante!

img

7 sfaturi cum să alegi salonul de draperii căreia îi veți încredința interiorul!

img

Tencuiala decorativă în baie: caracteristicile alegerii, tehnologia tencuielii și unde o poți găsi

img

Cele mai moderne tapete din Chișinău: peste 200 modele!