Perdele și draperii: 5 greșeli care le fac toți, dar pot fi ușor de evitat

Casa este locul unde fiecare om se relaxează la maxim și este foarte important ca interiorul să fie cât mai plăcut ochiului. Iar din tot amalgamul de elemente decorative din casa ta, anume perdelele sunt cele mai decisive.

Cum să faci camera mai spațioasă, de ce e important să alegi perdele nici prea lungi sau scurte și de ce nu trebuie să te zgărcești atunci când cumperi stofa – sunt doar câteva lucruri esențiale care le vei afla citind articolul până la final!

Așa deci, înarmează-te cu un pix și o foaie și fii gata să-ți notezi următoarele tipsuri legate de viitoarele perdele din casa ta!

1. Nu iei corect măsurile pentru viitoarele perdele

Deși pare un lucru atât de simplu de făcut, mulți din clienții noștri comit aceeași greșeală atunci când măsoară geamurile: nu iau în considerare faptul că atât pe dreapta, cât și pe stânga ar fi bine să adauge cel puțin încă 15 cm.

Pentru ca perdelele și draperiile să capete acele valuri care arată minunat.

marimi-perdele

2. Montezi garnija prea jos (prea aproape de geam)

Înainte de a monta garnija (carniz-ul) ar fi să apelezi la sfaturile unui specialist din magazinele de perdele din Chișinău, însă dacă totuși ai decis să o faci singur atunci ține minte: monteaz-o la 15-20 cm mai sus de geam.

montare carniz perdele

Astfel camera va părea mai înaltă. Iar dacă ai optat pentru o șină, trebuie să știi că aceasta se pune doar pe tavan.

3. Alegi perdele / draperii prea scurte sau lungi

Asta este la fel una din cele mai frecvente greșeli întâlnite – perdele prea scurte sau lungi.

draperii-scurte-perdele-lungi

Iată trei opțiuni – pentru a evita un aspect urât al încăperii:

1. Plutirea ușoară – lasă perdelele să stea cu mai puțin de un centimetru deasupra podelei.

2. Lungime perfectă – lungime care abia atinge podeaua. Acesta este cel mai greu de executat, deoarece trebuie să măsori cu exactitate totul (inclusiv și inele / agrafe sau cârligele). Este un efect greu de realizat și cel mai bine să optezi pentru varianta de perdele la comandă în Chișinău.

3. Perdele lungi – acest model era des întâlnit prin anii 1700 și este preferabil în casele cu poduri foarte înalte. Însă rezultatul este frumos doar dacă optezi pentru o stofă de calitate superioară, cum ar fi cea de catifea.

perdele-calcate

4. Eviți folosirea fierului de călcat

Perdelele încrețite au un aspect neîngrijit, chiar dacă vorbim de perdelele pentru dormitor, cele pentru salon sau camera copiilor. Așadar, ai fi foarte bine să folosești fierul de călcat pentru a oferi acestora un finisaj plăcut.

5. Nu apelezi la specialiști calificați

Ați știut de fraza: ”sfaturile sunt GRATUITE”? Nu te va costa nimic să ceri îndrumarea specialiștilor calificați în design interior, deoarece este foarte neplăcută situația când optezi pentru stofă, lungime sau accesorii nepotrivite.

Sunt elemente care tu ai putea să nu le cunoști, dar care la sigur îți vor ușura munca și vei rămâne satisfăcut de alegerea făcută!

Ai ajuns până la final? Felicitări, pentru asta te premiem cu o consultație absolut GRATUITĂ cu specialistul nostru în design interior, care te va îndruma în alegerea ta.

Programează-te pentru o consulație la 078101018 sau 078101019 . Vino în unul din Showroom-urile CasaDecori (Botanica sau Rascani).

Articole relevante

img

Alegem tapetele pentru diferite camere: iată criteriile cele mai importante!

img

7 sfaturi cum să alegi salonul de draperii căreia îi veți încredința interiorul!

img

Tencuiala decorativă în baie: caracteristicile alegerii, tehnologia tencuielii și unde o poți găsi

img

Cele mai moderne tapete din Chișinău: peste 200 modele!