Amenajarea casei. 5 sfaturi să ai o locuință de vis

Amenajare living-ului

Felul în care arată locuinţa noastră ne poate influența starea de spirit, de asta este foarte important să o decorăm cu gust și desigur pentru mult timp, folosind materiale de calitate.
Încearcă să-ţi redecorezi casa cu uşurinţă, folosindu-te de sfaturile experților CasaDecori, care îți vor economisi timpul petrecut prin sute de magazine în alegerea materialelor potrivite.
Stofă, tapet, vopsea, tencuială decorativă etc. – ai posibilitatea să le alege pe toate în showroom CasaDecori fără a alerga în diverse magazine. Cum? Trage cu ochiul peste articolul de mai jos, unde îți vom prezenta un apartament decorat, marca CasaDecori.

1. Amenajare living-ului cu bucătarie deschisă

Livingul nu este foarte generos ca și spațiu, dar prin finisare și mobilare, am reușit să-i conferim o atmosferă specială, elegantă.
Dat fiind faptul că bucătăria nu este este strict delimitată de salon, s-a folosit aceeași cromatică și s-au utilizat tapete din colecția: “Botanical” de la Grandeco, din salonul CasaDecori.
Astfel, am reușit să creem o atmosferă tropicală, fresh și cu mult aer.

Amenajare living-ului cu bucătarie deschisă

Ce ține de draperii am mers pe aceeași linie, au fost confecționate din material cu textura naturală. Tulul din in subțire subliniază pefect caracterul lejer și dispoziția acestei camere. Iar pernuțele decorative din aceeași stofă ca și draperiile, își fac perfect treaba – accentuează confortul și atmosfera din living!

Amenajare living-ului

2. Amenajarea bucătariei mici

Din living se ajunge în bucătărie, spațiul nefiind delimitat pentru a lăsa lumina naturală să circule, dar și pentru a amplifica senzația de spațiu din camera de zi.
Bucătăria este foarte ordonată, dar totodată surprinzătoare. Specialiștii au creat un fundal interesant cu pereți decorativi îmbrăcați cu tapet din colecția “Botanical” de la Grandeco, Belgia. Și datorită faptului că tapetul imită perfect plăcile ceramice marocane, s-a decis ca brâul de bucătarie să fie din tapet, doar cu aplicarea sticlei transparente.

Amenajarea bucătariei mici

Pentru un efect integru am ales draperia romană cu chenar decorativ, din stofă cu structura natural, asemănătoare celei din salon. Culoarea cantului se potrivește perfect cu structura de lemn al bucătăriei.

Amenajarea bucătariei mici

3. Amenajarea dormitorului în tonuri mai deosebite

Pentru ca dormitorul să devină camera odihnitoare la care visa proprietarul locuinței, experții noștri au ales tapete din colecția “Concetto” de la Parato, Italia, din vinil greu, cu efect de catifea.

Amenajarea dormitorului

Iar pentru a oferi o extra-protecție împotriva razelor solare, atunci când familia va dori să se relaxeze din plin, s-a optat pentru textile din catifea cu fir scurt de culoarea alb-sur cu dublura în spate.
De remarcat faptul că culorile deschise ale draperiilor dau impresia de mai multă lumină și mai mult spațiu.

Amenajarea dormitorului

4. Tapet nonalergic pe pereţii din camera copilului

Camera copiilor este amenajată într-o notă mai jucăușă. Însă desigur am avut grijă și de sănătatea celor mici, pentru a le oferi nu doar confort, dar și un ambient cât mai sănătos.
Am ales tapetul din colecția pentru copii “Friends & Coffe” de la Parato, Italia. Iar datorită faptului că este un tapet doar dintr-un strat de vlies (flizelin), acesta permite pereților să respire, ce reprezintă o alegere perfectă chiar și pentru copiii alergici.

Tapet nonalergic pe pereţii din camera copilului

La nivel de textile am confecționat doua draperii romane separate. Una din tul și una din stofă groasă. Având mecanismele separate, acestea permit manevrarea independentă a draperiilor.

5. Tencuială și vopsea decorativă pentru baie care respinge total apa

Pentru a face ca spațiul din baie să pară mai luminos, contează foarte mult modul de amenajare, respectiv finisajele și culorile alese. Dar și mai important este folosirea materialelor de calitate.
Astfel, luând în considerare faptul că proprietarul își dorea mai presus de toate siguranță, pe pereți s-a aplicat tencuială și vopsea decorativă Loggia. Care datorită stratului de protecție special de a respinge total apa, s-a putut aplica chiar și în cabina de duș.

Tencuială și vopsea decorativă pentru baie

Au fost nevoie de 6 luni de zile, după acceptarea proiectului de design interior, pentru ca lucrările să fie finalizate. Au fost multe detalii de pus la punct și multe provocări, dar rezultatul este unul minunat. Și toate acestea nu ar fi fost posibile dacă proprietarul locuinței, nu ar fi avut încredere deplină în experții Casa Decori.
Deci da, este posibil să ajungi la locuința mult visată, dar pentru asta trebuie să ai încredere în specialiștii la care ai apelat și pe care i-ai simțit că rezonează cu tine. Și desigur mult mai important atunci când tu ești liniștit, ai timp de gîndire, nu alergi prin tot orașul pentru a găsi elementele necesare.

Sper că te-am inspirat și pe tine!
Pe specialiștii noștri îi poți contacta la numărul 0793 23 829 sau pe pagina de Facebook – https://facebook.com/CasaDecori/.

Articole relevante

img

Alegem tapetele pentru diferite camere: iată criteriile cele mai importante!

img

7 sfaturi cum să alegi salonul de draperii căreia îi veți încredința interiorul!

img

Tencuiala decorativă în baie: caracteristicile alegerii, tehnologia tencuielii și unde o poți găsi

img

Cele mai moderne tapete din Chișinău: peste 200 modele!